Altan : så fixar du en härlig uteplats

01.10.2020

Är det dags att bygga altan/uterum/balkong ?

Låt oss hjälpa dig att komma igång med din bygge. Med 7 års erfarenhet i branschen, egen personal och certifierade. Din projekt är i trygga händer! Vi har byggd många altan/uterum/balkong i Stockholm - Täby - Vaxholm - Sigtuna - Vallentuna - Värmdö med omnejd och har många nöjda kunder, läs våra omdömen på RECO:SE.

Kontakta oss för ett Kostnadsfritt hembesök och offert.

Hoffen AB


Bra Priser

Vi hjälper er med ROT-Avdraget

100% Garanti

Erfarna medarbetare


Drömmer du om en altan inredd med en skön loungegrupp och gröna växter som ger liv och grönska på altanen? 

Läs våra tips om hur du går tillväga för att uppfylla din dröm. Vi på HOFFEN AB kan hjälpa till med eran altanprojekt.

Vi bygger alla typer av uteplatser, inklusive trädäck, veranda, pergola och uterum. 

Altan klar till i sommar

Vill du njuta av en sommar på din altan? Altanen är ofta en samlingsplats där vi spenderar mycket tid på våra lediga dagar när vädret tillåter. Här kan vi grilla, sola, läsa böcker eller bara sitta och snacka med familj, vänner och bekanta.

Att bygga en altan själv kan vara minst sagt lite klurigt om du aldrig gjort det tidigare. För att det ska bli rätt från början är det alltid bäst att anlita en hantverkare som bygger altanen åt dig. Det går dessutom mycket snabbare.

Välj rätt hantverkare

Väljer du att anlita en hantverkare som bygger din altan är det viktigt att du väljer rätt. Kom ihåg att kolla på omdömen och ta gärna referenser om de har gjort liknande jobb tidigare. Jämför offerter, men kom ihåg att billigast är inte alltid bäst.


Vi har byggt många trädäck åt nöjda kunder i Täby med omnejd, bland annat Danderyd, Sollentuna och Vallentuna.

100% Garanti Erfarna medarbetare                                    Bra Priser Vi hjälper er med ROT-Avdraget


Bygga altan / trädäck / Balkong ? Få offerter

Det tar bara någon minut och är helt förbehållslöst


Förarbetet du behöver göra innan du börjar bygga din altan

Till att börja med ska du fundera över var du vill ha din altan. Vanligast är att den är placerad i anslutning till huset. Det finns dock inget som säger att du inte skulle kunna ha den på en annan plats i trädgården. Hur ska den se ut? Är det en altan ovanför markhöjd är det trevligt att bygga en snygg välkomnande trappa. Den kan också användas som extra sittplats om du har många gäster som ska få plats.

Förbered marken under altanen

När du väl bestämt vart du ska ha din altan är det bra att se hur marken ser ut under. Är det berg eller går det lätt att gräva? Är det en altan i marknivå behöver du fixa marken under innan bygget kan börja. Förarbetet är något du kan göra själv utan några större svårigheter. Men är du inte den händige kan det vara värt att låta hantverkaren göra även det jobbet.

Gör du det själv ska du se till så att marken under är stadig, väldränerat och plan. Har du matjord behöver du gräva bort den så att du får ett fast underlag. Därefter häller du på ett lager makadam. Makadamlagret behöver du packa ihop för att undvika sättningar. Packa ihop med en markvibrator, en så kallad padda. En sådan maskin kan du med fördel hyra istället för att köpa en egen om du inte har någon hemma. När makadamlagret är packat ska du lägga på en fiberduk. Fiberduken förhindrar sanden från att rinna ner i underlaget.

Hantverkaren kan börja bygga din altan

När marken är förberedd kan hantverkaren börja bygga din altan. Under tiden kan du börja fundera på hur du vill inreda altanen. Hur kommer du använda altanen, vill du ha plats för många sittandes eller blir det en mindre altan är frågor du får ställa dig. Tänk på att det inte är så snyggt att ha för stora utemöbler om altanen inte är så stor.


  • Klassisk altan i trall – ett bra val om du vill ha ett trädäck i form av en öppen utbyggnad utan tak, men som omgärdas med räcke.
  • Veranda – för dig som vill ha en uteplats med tak. Verandan är en form av balkong som ligger i markplan.

Gör din altan till en grön oas

Växter och blommor är inte bara vackra att titta på, de bidrar också med mer liv på altanen. Tycker du fjärilar är fina att titta på kan du med fördel välja blommor som fjärilarna gärna flyger till. Exempel på det är lavendel och de doftar också väldigt gott samt stäppsalvia.

När du dekorerar med växter och krukor är det bra att tänka på samma sätt som när du inreder inomhus. Välj ett huvudtema som du håller dig till. Det ger ofta mer harmoni och sedan kan du välja olika höjder och sorter på växterna. På detta sätt kommer du kunna skapa dig en unik och spännande miljö där du ska trivas.

Glöm inte bort trappan till din altan

En välkomnande trappa upp till altanen är alltid trevligt. Även den kan dekoreras med fina växter eller blommor. Har du mindre barn kan det vara roligt att ha jordgubbsplantor som växer längst med trappan, som de sedan kan knycka jordgubbar ifrån. Klöver är också en rolig växt för barn, där kan de sitta och leta efter sin egen fyrklöver.

Snygga flaskor med vatten i kan även dem bidra till en fin dekoration och då kan du passa på att vattna lite om du ser att en blomma ser lite ledsen ut när du har vatten nära till hands.

Lys upp din altan

Har du inte dragit el ut kan det vara praktiskt att göra det när du ändå byggt en altan, anlita en elektriker som hjälper dig med det. Annars finns det många fina och bra lampor som går på solenergi. Välj gärna både mysbelysning och punktbelysning för att få den där extra trivselfaktorn om kvällarna. Pricken över i:et är också att investera i en terassvärmare så du slipper frysa när det är lite kyligare kvällar.

Lämna en förfrågan på altanbygge och få svar snabbt, enkelt och tryggt!

Bygga altan / trädäck / Balkong ? 

Boka in och få ett gratis besök, sedan kommer offert!

Det tar bara någon minut och är helt förbehållslöstKONTAKTA OSS VIA FORMULAR ELLER

RING OSS PÅ 08 509 23 687Kontakta oss

Hoffen AB

Mälarvägen 59, 19441 Upplands-Väsby
Narviksgatan 9, 164 33 Kista

08 509 23 687

info@hoffenab.se

instagram:   hoffenab