Renovering

17.03.2024

Vår idé är enkel

Vi vill att du ska lyckas med din renovering. 

 • Fri offert 
 • Arbetsledning
 • Bra pris

Anlita proffs- Anlita oss

Renovera: En komplett guide (pris, regler, tips)

Ska du renovera? I den här guiden berättar vi exakt vad du behöver veta om priser, regler, process, tidsåtgång, fallgropar och mycket mer. Missa inte de råd som garanterar ett framgångsrikt projekt.

Vill du ha offerter på arbetet? Få fri offerter här. 


Två begrepp: totalrenovering eller ytskiktsrenovering?

Vill du ha offerter på arbetet? Få fri offerter här. 

Innan vi går in på detaljer och priser för olika projekt är det viktigt att skilja mellan två begrepp som används omvartannat: totalrenovering och ytskiktsrenovering. En totalrenovering är betydligt mer omfattande än en ytskiktsrenovering, och innefattar vanligtvis följande:

 • Rivning av befintliga väggar, golv och fast möblemang
 • Uppbyggnad av nya väggar och golv
 • Nya elanläggningar och rör
 • Renovering av badrum och kök
 • Ändrad planlösning

En ytskiktsrenovering är mindre komplex och kostar inte alls lika mycket. Den inkluderar oftast ingrepp som:

 • Slipning av golv
 • Målning av väggar
 • Byte av köksluckor
 • Byte av badrumsmöbler
Vill du ha offerter på arbetet? Få fri offerter här. 

Renovering

Vi på HOFFEN AB  hjälper dig i Stockholm som ska renovera din villa, radhus eller lägenhet. Vårt team har lång erfarenhet av renoveringar av alla dess slag. Allt från mindre renoveringar till totalentreprenader.
Vi träffas alltid hos dig på ett möte för att gå igenom projektet i detalj. Därefter får du en tydlig offert med ett fast pris. På detta vis vet du vad du köper och vi vad vi ska leverera.
Vi har alla behörigheter som krävs för att renovera badrum, kök, lägga golv eller måla om en kontorslokal. Låt oss hjälpa dig att överföra dina tankar och idéer till ett bättre hem.
Hör av dig så kommer vi ut på ett möte hos dig och kan därefter uppskatta kostnaden för din renovering.
Vi ser fram emot ett lyckat projekt tillsammans med dig!

 Få  Fri offerter

Det tar bara någon minut och är helt förbehållslöst

Lägenhetsrenovering - en smart investering

Det finns flera fördelar med att renovera din lägenhet i Stockholm. Vare sig du gör en totalrenovering eller renoverar kök och/eller badrum, kommer ditt hem kännas som nytt. Kanske vill du ha ny planlösning, lägga nytt golv eller förbättra dina förvaringsutrymmen? Oavsett är chansen stor att värdet på din lägenhet kommer att öka efter renoveringen.

Vi genomför lägenhetsrenoveringar i Stockholm med omnejd. Varje projekt hanteras individuellt där dina behov och önskemål står i fokus. Välkommen att kontakta oss för en offert

Vad kostar det att renovera?

För invändig totalrenovering ligger snittpriset på ca 10.500 kr per kvadratmeter inklusive moms, och då är alla kostnader för material och arbete inräknade.

Det finns även de projekt som uppgår mot 18.000 kr/m2, men dessa projekt utförs i hög standard med exklusiva material. Priset för en totalrenovering kan också bli så lite som 9.000 kr/m2 om man väljer billigare lösningar. Alla priser som anges per kvadratmeter inkluderar alla utgiftsposter knutna till projektet. Hur mycket ett specifikt projekt kostar beror på många olika faktorer, vilket vi kommer att gå igenom i artikeln.

Om man i samma veva ska renovera bostaden utvändigt (tak, fasadbeklänad, tilläggsisolering, dränering och fönster) uppgår snittkostnaden till 18.900 kronor per kvadratmeter.

En ytskiktsrenovering kan exempelvis inkludera målning av väggar och tak, slipning av golv, nya lister, läggning av kakel-på-kakel i badrum och nya badrumsmöbler. Utifrån sådana projekt där kunder använt Byggstart för att hitta hantverkare ser vi att snittkostnaden ligger på ca 3.200 kr/m2, och även här är alla kostnader knutna till projektet inkluderade. Ytskiktsrenoveringar kan också landa på upp mot 4.300 kr/m2 om man använder sig av mer exklusiva material

Dra nytta av våra samarbeten och spara pengar på högkvalitativt material. Se nedan för ett urval av leverantörer vi jobbar med och som du kan få rabatterade priser hos när du renoverar med oss. Vi samarbetar endast med ledande leverantörer inom bland annat kök, badrum, vitvaror och stenskivor.  

Få Fri offerter

Det tar bara någon minut och är helt förbehållslöst