Köksrenovering

27.02.2022

Är det dags för en Köksrenovering ?

Låt oss hjälpa dig att komma igång med din Köksrenovering. Med 7 års erfarenhet i branschen, egen personal och certifierade med Våtrumscertifikat och Säker Vatten är din Köksrenovering i trygga händer! Vi har renoverat många kök i Stockholm - Täby - Vaxholm - Sigtuna - Vallentuna - Värmdö med omnejd och har många nöjda kunder, läs våra omdömen på RECO:SE.

Kontakta oss för ett Kostnadsfritt hembesök och offert.

Hoffen AB


100% Garanti

Erfarna medarbetare

Komplett Service

Hör av dig till våra projektledare

Bra Priser

Vi hjälper er med ROT-Avdraget


Att renovera köket är något som de flesta hemägare drömmer om. Det är trots allt inte bara en plats för matlagning, utan också ett rum där man umgås med nära och kära. Något som gör att det ställs stora krav på såväl funktionalitet som utseende vid en renovering. Låt oss dela med oss av våra bästa tips för en lyckad köksrenovering!

Köksrenovering - en klok investering

En köksrenovering har i princip alltid varit en klok investering. En investering som dels förhöjer din och din familjs livskvalitet i dagsläget, men också något som höjer värdet på bostaden vid en eventuell försäljning.

Om du går i tankarna på att genomföra en renovering av köket är det således dags att slå slag i tanken. Använder du dessutom våra nedanstående tips blir ditt nya kök både kostnadseffektivt, funktionellt och ombonat:

Fundera på vad som måste göras

En köksrenovering kan göras på en mängd olika sätt. Ett av alternativen är att genomföra en totalrenovering där man river ut och ersätter rubb och stubb. Något som däremot är både dyrt och tidskrävande.

Ett lättare alternativ är att placera nya köksluckor på gamla stommar. I de allra flesta fall är nämligen stommen och skåpen i väldigt bra skick, medan det bara är luckorna som har tappat sin forna glans. Genom att endast byta köksluckor blir ingreppet också enklare och mer ekonomiskt.

Det första steget till en lyckad renovering är således att fundera över vad som verkligen måste göras i köket. Är det nödvändigt att riva ut rubb och stubb eller kan vi uppnå ett minst lika bra resultat genom att endast byta ut luckorna?


Funderar du på att renovera köket? 

Då har du kommit rätt. Vi är en byggfirma i Stockholm med många års erfarenhet av lyckade köksrenoveringar. 

Våra hjälpsamma och skickliga köksspecialister hjälper dig att planera och skapa ett modernt och funktionellt kök enligt dina önskemål. 


Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


Fundera på vilken stil som passar ditt hem

Varje hem har sin unika själ och charm. Något som bör tas i beaktande när den nya köksinredningen ska inhandlas. Bor du i ett charmigt sekelskifteshus är det troligtvis en bra idé att välja ramluckor och beslag med retrodesign. Kolla exempelvis in våra handtag Retro, Skål och Pull. I ett modernare hus eller lägenhet kan det å andra sidan fungera bättre med släta luckor och beslag med tuffare design. Kolla gärna in vår kategorisida inspiration där du hittar fantastiska kök i såväl klassisk som modern tappning!

Fundera på vilken färg som passar ditt nya kök

När du väl har kommit fram till vilken stil din nya köksinredning ska ha, är det dags att fundera på vilken färg som passar bäst ackompanjerar den. Valet av färg har nämligen en stor betydelse för kökets helhetsintryck. Med anledning av detta har vi sammanställt en komplett guide om hur du går tillväga för att välja rätt färg på dina köksluckor.

Fundera på vilka handtag som är praktiska

En detalj som många inte ägnar särskilt stor tanke åt, är handtagen till skåp och luckor. Något som vi däremot tycker är viktigt för att få ett både praktiskt och snyggt kök. Det sista man vill när man arbetar i köket är nämligen att famla efter handtaget. Istället vill man enkelt kunna ta tag i det för att snabbt komma åt det man behöver i skåpet eller lådan.

För att hitta det handtag som bäst passar dig och ditt kök, rekommenderar vi att du läser vår tidigare artikel välj rätt handtag till köksluckorna.

Fundera på hur du kan göra köket lättstädat

Sist men inte minst rekommenderar vi att du funderar på hur du kan göra köket lättstädat. Personligen föredrar vi stora rena ytor där allt får plats, överskåp som går hela vägen upp till taket och tåliga bänkskivor för att göra ytorna så enkla som möjligt att hålla efter.Är det dags för en Köksrenovering ? 

Låt oss hjälpa dig att komma igång med din Köksrenovering. Med 7 års erfarenhet i branschen, egen personal och certifierade med Våtrumscertifikat och Säker Vatten är din Köksrenovering i trygga händer! Vi har renoverat många kök i Stockholm - Täby - Vaxholm - Sigtuna - Vallentuna - Värmdö med omnejd och har många nöjda kunder, läs våra omdömen på RECO:SE. 

Kontakta oss för ett Kostnadsfritt hembesök och offert

Hoffen ABKONTAKTA OSS VIA FORMULAR ELLER

RING OSS PÅ 08 509 23 687