6 tips för en lyckad badrumsrenovering

27.02.2022

100% Garanti

Erfarna medarbetare

Bra Priser

Vi hjälper er med ROT-Avdraget

Komplett Service

Hör av dig till våra projektledare


Funderar du på att renovera badrum? Då har du kommit rätt. Vi är en byggfirma i Stockholm med många års erfarenhet av lyckade badrumsrenoveringar. Våra hjälpsamma och skickliga specialister hjälper dig att planera och skapa ett modernt och funktionellt kök enligt dina önskemål. 

HOFFEN AB


Våren är en tid då många börjar att renovera där hemma. Ett av de populäraste rummen att renovera är badrummet. Badrummet är ett av hemmets viktigaste rum. Det är där vi spenderar mycket tid varje dag, så äl värt att se över. Jag hade själv ett sunkigt 70-tals badrum när jag flyttade in. Så efter jag målat om tog jag i tag i en total renovering av badrummet. Det har jag aldrig ångrat, då badrummet fick en helt ny fräsch vibe efter den stora renoveringen.

Det är dock några saker att tänka igenom innan ni drar igång en badrumsrenovering. 

Här är 6 viktiga saker att tänka på inför en kommande renovering.


1 FÄRGER OCH MATERIAL

Första frågan inför en badrumsrenovering är. hur ska det nya badrummet se ut? Ska badrummet ha ljust kakel eller mörkt klinker? Ska golvet vara våtrumsmatta eller klinker? Det bästa rådet för att hitta rätt är att googla allt som går inom badrum. Vilken stil ska badrummet ha? Börja med att göra en moodboard på Pinterest med favoritbadrum. Ta sedan det bästa från alla de badrum ni hittat och gör en ritning på datorn av ert dröm badrum. Då har ni en mall att utgå från. Beträffande val av material handlar detta om vad som är mest praktiskt, framför vad som är snyggast.

2. BERÄKNA KOSTNADEN

Innan en renoveringen drar igång är det bästa att göra en riktig kostnadskalkyl. Hur mycket har ni sammanlagt i budget och hur stor yta i badrummet ska renoveras ? Till exempel är det viktigare att lägga mer på att anlita en certifierad hantverkare än att välja exklusiv inredning. Badrum är känsligt för fuktskador och blir något fel och arbetet inte utförts av en fackman, då blir det en dyr historia, utan skydd från försäkring.

3. GOLVVÄRME ELLER INTE?

Många har golvvärme i sina badrum nu. Helt enkelt för att sten och klinker kan bli väldigt kallt att gå på. Om man inte har golvvärme och ska renovera, då tåls det tänkas över om man ska ha det. Beräkna på kostander för elen golvvärmen kommer dra och se till att fråga en fackman om råd.

Kanske det är mer värt att satsa krutet på klinker och högklassig badrumsinredning? Gå på magkänslan.

4. DUSCH ELLER BADKAR?

Denna frågan fick jag av företaget som renoverade mitt badrum. De sa många väljer dusch numer, MEN jag ÄLSKAR att bada. Så jag satte in ett nytt mindre och modernt badkar istället. Det har jag inte ångrat en minut oh speciellt inte kalla vintersdagar.

5. SE ÖVER GOLVBRUNN OCH RÖR

Detta är badrummets känsligaste delar så se till ta en rejäl genomgång på gamla rör och ev sunkig gammal golvbrunn. Att byta dessa viktiga delar höjer även värdet om ni skulle sälja huset senare.


Behöver du Hjälp?

Få återkoppling inom 48 timmar! Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig snarast och bokar in ett gratis besök.


6. VILKEN HANTVERKARE?

Detta är ett viktigt val då det kan gå rejält illa om man väljer någon med dålig kunskap om våtrum. Framför allt kan ett dåligt badrumsbygge orsaka stora skador på väggarna genom mögel utbrott senare. Jag tipsar idag om en riktigt bra firma när det kommer till badrumsrenoveringar. Ni kan läsa mer om det nedan.

När man slår badrumsrenovering Stockholm på Google så kommer badrumsgruppen.se högt på 1a sidan. Inte konstigt då denna badrumsfirma har över hela 50 års erfarenhet av badrumsrenoveringar. Detta företag är experter på badrum och har fasta priser med gratis offert från närmsta utvald butik. Hos hoffenab.se får kunden hjälp med allt för nya badrummet som layout, priser och planering. Bara kontakta dem och ni får direkt hjälp av en proffsig inredare/projektledare.

Grundregeln för att renovera är att välj välj hellre en bra hantverkare och något billigare material, än tvärtom. Jag hoppas ni tar itu med ert badrum efter detta och skicka gärna bild på det när renoveringen är klar, vem vet det kan komma med här i bloggen :)

Hoffen AB