Att tänka på när du anlitar en målarfirma

17.03.2024

Här har du tips när du anlitar målare

Det här ska du tänka på

När du anlitar en målare går det snabbt och resultatet blir bra. Men det finns en del saker som kan vara bra att tänka på, så följ våra tips när du anlitar målare.

Tips när du anlitar målare

  • Det första du behöver göra är att bilda dig en uppfattning om vad du vill göra innan du kontaktar en målarfirma. Tänk på att ytor runt om det som ska målas också behöver tas med i beräkningen. Tak, slitna lister, karmar eller dörrar kommer att synas mer mot en nymålad vägg.
  • Fundera på vilken kulör du vill ha, men var beredd på att målaren kan ha synpunkter. Kulören du valt kanske inte kommer att bli som du tror på grund av av yttre omständigheter som ljusinsläpp, fönster, väderstreck och andra kulörer som kan påverka hur kulören du valt uppfattas.
  • När du kontaktar en målarfirma är det viktigt att vara tydlig i uppdragsbeskrivningen. Det kommer att underlätta.
  • Begär in offert från flera företag och var inte rädd för att be om referenser. En duktig och seriös målarfirma har inga problem med att ge referenser.
  • Tänk på att det finns fler saker än pris som spelar in när du anlitar en målare.

Att måla om kan ta en halvdag, flera dagar eller flera veckor beroende på vad du ska göra. Även ett mindre jobb kan ta flera dagar beroende på eventuella underarbeten och färgens torktid. Oavsett om du ska måla om flera rum eller bara göra en fondvägg så är det bra att planera arbetet i god tid och ha lite framförhållning innan du kontaktar en målare.
Här går vi igenom några saker som är bra att tänka på när du anlitar en målare och detaljer du bör ta med i din offertförfrågan för att få så rättvisande förslag som möjligt.

Få Fri offerter

Det tar bara någon minut och är helt förbehållslöst

Bra att ta med i din beställning

Tänk på att målaren är expert på sitt område – våga fråga om råd om du är osäker på vilken färg eller tapet som blir bäst. Det är alltid bra att skicka med bilder. När du ber om offert är det bra att ha med följande information:

Om du vill måla eller tapetsera

Antal kvadratmeter och takhöjd

Väggtyp och befintligt skick

Om det finns fönster eller dörrar

Om målarfirman ska köpa in material eller vill du stå för det själv

Ange färgkoden på den färg du vill ha så att blir rätt

Om tak, lister, socklar och element ska målas

Måleri & renovering runt Vallentuna, Upplands Väsby, Sollentuna, Täby & Stockholm

För dig som behöver hjälp med måleri eller renovering är vi helt rätt firma, med ett brett kontaktnät målare, snickare och andra hantverkare med mångsidig kompetens. Hör av dig till oss så lägger vi upp en plan efter dina behov och önskemål, och utför jobbet åt dig.

Vi fräschar upp med målning

Har du en fastighet som skulle behöva ett ansiktslyft? Med en ommålning får du en fräsch känsla, och får din lokal att kännas som ny igen – och självklart utför vi också nymålning när du har ett nybygge eller har byggt ut.

Vi utför renoveringar

Vi gör inte bara målarjobb på vår firma, utan kan med våra snickare och elektriker även hjälpa dig med renoveringar på många typer av lokaler. Oavsett om det är en lägenhet, villa, stuga, butik, kontor eller annan lokal det gäller finns vi där och hjälper dig med jobbet.

Få hjälp i Stockholm och på andra orter

Vår målarfirma utgår i sin verksamhet från Upplands Väsby , men utför även jobb på andra orter i närheten. Befinner du dig till exempel i Upplands Väsby , Sollentuna, Vallentuna, Rotebro; Täby Gribbylund, Enebyberg, Täby kyrkby, Uthamra, Hägernäs, Viggbyholm, Roslags Näsby, Skarpäng, Näsbypark, Visinge eller Ella Park? Hör av dig, så hjälper vi dig – och vi kan ofta även utföra jobb för dig på andra närliggande orter.


Anlita oss - Anlita proffs 


HOFFEN AB